Locatie

Theater de WAANzin ligt aan de Nieuwe Vaart 118, gebouw B004 (51°04'04.9" N 3°43'01.2"O).Wij zijn vlot bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer en de auto.

Als je naar onze zaal komt, zoek je best de ingang van de site in de Parallelweg. Ga naar de kruising van de Nieuwe Vaart en de Parallelweg (let op, de Parallelweg kruist ook met de Wiedauwkaai maar langs die kant kan je ons niet bereiken!). Na 100m op je rechterkant zie je een grote poort. De WAANzin ligt onmiddellijk rechts voorbij de poort.

 

Poort DWZ

 

Met de fiets

De WAANzin ligt langs de Noord-Zuid Fietsroute richting Wondelgem. Vanuit het Centrum kan je best naar de Zuivelbrug rijden (buurt Gravensteen) en via de fietsstraat in de Molenstraat naar de R4 (Blaisantvest) rijden. Ter hoogte van het kruispunt tussen de Molenstraat en de Blaisantvest vind je de pijlen van de Noord-Zuid fietsroute. Volg deze tot net over de Gaardeniersbrug en draai rechtsom in de Parallelweg. De toegang tot de site ligt na 50m op je linkerkant.

Met het openbaar vervoer

Vlakbij de WAANzin ligt de halte ‘Gent Gaardeniersweg (201287)’ waar bus 5 vanuit het UZ richting Van Beverenplein loopt. Na afstappen loop je 100 meter terug tot aan de Parallelweg.

Aan de overkant van de Gaardeniersbrug (zie ‘Met de Fiets’) vind je haltes:

  • ‘Gent Gasmeterlaan (200356)’ voor bus 5 van het Van Beverenplein richting UZ
  • ‘Gent Sint Lucas Biervlietstraat (201110 of 202646)’ voor tram 4 tussen het UZ en Moscou, bussen 52, 53, 54, 65, 68, 69 en nachtbus N4.

De toegang tot de Gaardeniersbrug ligt rechts naast JOC Minus One.

Met de auto

De Nieuwe Vaart maakt deel uit van de Stadsring R40. Als je Gent binnen rijdt via de autosnelweg neem je afrit Gent Centrum, volg je ‘Alle Richtingen’ en draai je onderaan de afrit rechts in. Je bevindt je op de Stadsring (R40) die je volgt voorbij het dampoortstation, Dok Noord tot aan de Tolpoort waar je rechts afslaat richting ‘Haven’ en meteen over de brug links afslaat richting ‘Eeklo N9’. Dit is de Nieuwe Vaart en na 300m draai je rechtsaf in de Parallelweg.

Wij vragen toeschouwers steeds om hun auto in de Parallelweg te parkeren in plaats van op de site. Op de verhoogde berm langs de nieuwe vaart geldt betalend parkeren.